تحقیق سیاست گذاری مهریه در ایران و ارتباط آن با علل به اجرا گزاردن مهریه



این تحقیق کامل است و نیاز به ویرایش ندارد.!

وکاملا توسط تیم تحقیق کده آماده شده است.

پس از خرید و دانلود یک نسخه از فایل به ایمیل شما نیز ارسال می شود .



چکیده

جمهوری اسلامی ایران، به­ عنوان عرصه تلاقی اسلام و قوانین مدرن، خانواده را واحد بنیادین جامعه و نهادی مقدس می‌داند و به همین لحاظ می‌کوشد از آن حمایت کند.  در دین اسلام از همان ابتدا به موضوع خانواده, زن و مرد, که ارکان اصلی خانواده هستند بسیار توجه شده است به همین دلیل تکالیفی که زن و شوهر نسبت به یکدیگر برای رسیدن به آرامش و تعالی نیاز دارند را معرفی و تبیین نموده و آنها را ملزم به رعایت آن کرده است. (6)

مهریه و نفقه در ایام زوجیت و اجرت المثل و نحله پس از طلاق به زنان تعلق می گیرد و از حقوق مالی زن محسوب می گردد که جنبه حمایتی دارد. (5) به اجرا گذاشتن مهریه یا همان مطالبه آن حق زن پس از ازدواج است و براساس قانون حتما نباید در هنگام طلاق صورت بگیرد. به بیان دیگر زن می تواند بعد از گرفتن مهریه نیز به زندگی با شوهر خود ادامه دهد. با این وجود همیشه زمانی صحبت از مطالبه مهریه به میان می آید که رابطه زوجین به انتهای خود نزدیک شده باشد. امروزه پرداخت حقوق مالی زوجه در اغلب موارد با موانعی روبرو شده و میزان مهریه نیز در حال افزایش است که این امر پیامد های نا مطلوبی در پی خواهد داشت. (7)

در این پژوهش،  سیاست گذاری مهریه در ایران و ارتباط آن با علل به اجرا گزاردن مهریه بررسی شده ؛ روش پژوهش حاضر از نوع تحلیلی و کتابخانه ای بوده؛ و به دنبال این پرسش است که؛ سیاست گذاری مهریه در ایران به چه صورت بوده و چه ارتباطی با علل به اجرا گزاردن مهریه دارد؟  

واژگان کلیدی: مهریه، سیاست گذاری، خانواده، حقوق زنان، طلاق، حقوق خانواده، اجرت المثل.  

تعداد صفحه         15
فرمتword و قابل ویرایش
دسته بندیحقوق و خانواده
تهیه کنندهتیم تحقیق کده
این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن support-banner.png است

این تصویر دارای صفت خالی alt است؛ نام پروندهٔ آن pardakht.png است